Carane kanggo mesthekake kualitas casting wedhi

2022-12-15

Ing proses casting ing suhu dhuwur, amarga expansion termal saka wedhi ngecor, iku gampang banget kanggo nimbulaké owah-owahan suntingan ing ukuran wedhi ngecor, kang bakal mengaruhi akurasi dimensi saka castings lan katon lan kinerja castings. Ing wektu sing padha, gedhe banget koefisien expansion termal saka wedhi ngecor bakal nimbulaké cacat casting kayata Gawan wedhi, scab, clurut buntut, etc. Kabeh faktor iki nggawe Enterprises pengecoran luwih ngati-ati ing milih wedhi ngecor, ora mung considering koefisien expansion termal saka ngecor wedhi, nanging uga njupuk menyang akun biaya ngecor wedhi.

Requirement dhasar saka casting wedhi kanggo duwe kemurnian dhuwur lan kebersihan; resistance geni dhuwur lan stabilitas termal; wangun partikel lan komposisi partikel cocok; Ora gampang dibasahi dening logam cair; Lan murah lan gampang entuk. Kajaba iku, wangun partikel lan komposisi partikel saka wedhi casting duwe impact ing fluidity, compactness, permeabilitas, kekuatan lan resistance kanggo permeabilitas logam Cairan wedhi ngecor, kang pratondho penting saka kualitas casting wedhi.

Ing jaman wiwitan, sebagian besar pasir silika alami sing ngemot lempung, yaiku pasir gunung lan pasir kali, duwe plastisitas sing apik, nanging saiki munculé pasir casting bisa diarani minangka pengganti sing apik, kanthi karakteristik lan kualitas sing relatif apik, sing nduweni prospek apik ing tren mangsa ngarep.

Minangka jinis wedhi casting, wedhi Baozhu nduweni kaluwihan saka resistance suhu dhuwur, ora breakage, ora bledug, wangun bunder, permeabilitas dhuwur, kemampuan Isi apik, lan ora gawe piala saka bledug silika. Iki minangka pasir sing ijo lan ramah lingkungan. Iku cocok kanggo wedhi casting (molding wedhi, wedhi inti), V-metode casting, EPC (isi wedhi), lapisan (wêdakakêna wedhi Baozhu) lan pangolahan casting liyane. Iki digunakake digunakake ing mesin otomotif lan bagean mobil, casting baja gedhe, casting wesi lan lapangan liyane, lan dikenal minangka wedhi casting ramah lingkungan ijo.

wedhi Baozhu bisa ngurangi expansion termal ing proses casting, lan kekuatan uga bakal nambah kathah. Jumlah resin bisa dikurangi kanthi tepat kanggo nyuda produksi gas lan ngirit biaya. Pasir silika punika relatif murni, ngiring dening wedhi kuarsa refractoriness dhuwur, kang wis roundness luwih apik lan casting Rampung.